5G internet

5g internet er den femte generation af trådløst internet

5G Router 4

5G netværk

15 GB

Lånemodem inkluderet

119 kr./md

5G Router 4

5G netværk

50 GB

Lånemodem inkluderet

199 kr./md

5G Router 4

5G netværk

250 GB

Lånemodem inkluderet

299 kr./md

5G Router 4

5G netværk

1 TB

Lånemodem inkluderet

399 kr./md

5G Router 4

5G netværk

15 GB

Lånemodem inkluderet

119 kr./md

5G Router 4

5G netværk

50 GB

Lånemodem inkluderet

199 kr./md

5G Router 4

5G netværk

250 GB

Lånemodem inkluderet

299 kr./md

5G Router 4

5G netværk

1 TB

Lånemodem inkluderet

399 kr./md

5G internet i Danmark

Det berygtede og lynhurtige internet

5G internet er på vej ud over Danmark, og snart kan du også koble dig til det lynhurtige internet. I løbet af 2020 bliver 5G signalet nemlig rullet ud over Danmark. Derfor går der ikke længe før det er en realitet, at vi alle sammen skal bruge den nye teknologi. 5G er en super hurtigt og stabil internetforbindelse, som vi godt kan se frem til at få lov at bruge. Det er meget hurtigere end den nuværende 4G-forbindelse, og kommer til at revolutionere den måde, vi bruger internettet.

I Danmark har København, Aarhus, Odense og Helsingør været testbyer for 5G-netværket. Disse fire byer har været de første steder i Danmark som nogensinde har kunne prøve kræfter med den nye teknologi. Testbyerne har afprøvet med stor success, og nu kan alle byer, se frem til, at prøve det lynhurtige 5G.

De fleste danske mobilselskaber og teleselskaber kører i løbet af efteråret 2020 med løbende tests på det nye 5G-netværk. Det gør de for at sikre sig, at alting spiller. Det betyder dog også, at det ikke nødvendigvis er sikkert, at lige netop din teleudbyder kan tilbyde 5G internet til dig lige på nuværende tidspunkt. Du kan godt se frem til at det kommer i den nærmeste fremtid. 

5g internet 1

Hvad er 5G internet?

5G internet er den nyeste teknologi inden for mobilt internet. 5G står for den femte generation af mobilnetværk, og betegner den næste fase i udviklingen af trådløst netværk, ikke blot i Danmark, men på verdensplan. 5G er den hidtil hurtigste trådløse internetforbindelse i Verden. Og kommer til at have en kæmpestor betydning for hvordan vi kan bruge internettet på forskellige måder. 5G netværket vil med andre ord kunne tilbyde lynhurtige hastigheder, korte responstider på nettet, bedre kapacitet og masser af nye, teknologiske muligheder. Som det ser ud lige nu, kan vi forvente en “normal” hastighed på omkring 500 Mbit per sekund med en 5G-forbindelse. Som sammenligning kan det nuværende 4G-netværk sende data med en hasstighed på omkring 40 Mbit per sekund.

5g bredband 1

5G mobilt internet

Mobilt internet er den internetforbindelse, som smartphones og andre trådløse enheder kan kobles op på. Det er altså en trådløs internetforbindelse, som sendes ud via mobilmaster, som er placeret rundt omkring i Danmark – og i resten af Verden. 5G mobilt internet kommer til at være tilgængeligt for stort set hele den danske befolkning inden udgangen af 2020. Dog skal vi være opmærksomme på, at det ikke er alle enheder, der er kompatible med den nye, højteknologiske mobile internetforbindelse.

Det er nemlig kun enheder, der er det såkaldte “5G ready”, som kan trække den hurtige forbindelse. Derfor kræver det måske en udskiftning af din smartphone, hvis du gerne vil være en af de allerførste, der prøver den nye 5G mobilt internet hastighed af på din mobiltelefon. Har du en iPhone kommer du dog til at vente endnu længere, da der per september 2020 endnu ikke findes en iPhone, som er 5G ready. Apple arbejder dog på sagen, og mon ikke der snart findes en 5G ready iPhone.

5G internet hastighed

5G er ikke bare en “hurtig internetforbindelse”. 5G er verdens hurtigste mobile internetforbindelse! Og det siger ikke så lidt. 5G internettet skulle være spået til at kunne sende data med en hastighed på helt op til 10 Gigabyte per sekund. Dog vil man med stor sandsynlighed kunne forvente en gennemsnitlig hastighed på omkring 500-1000 Megabit per sekund. Det er dog stadig en utrolig hurtig mobil internethastighed, da den nuværende 4G-forbindelse til sammenligning kun kan levere data med en hastighed på omkring 50 Megabit per sekund. 5G internettet har altså en hastighed, som vi kun kender fra det lynhurtige fibernet bredbånd, og det siger ikke så lidt. Faktis kommer 5G bredbånd til at være endnu hurtigere end fibernet.

5G internet router

5G netværk kræver god router

For at være i stand til at bruge det nye 5G netværk kræver det naturligvis, at du har en form for 5G router. Derfor bliver der lige nu arbejdet på at udvikle nye og skarpe 5G routers, som er kompatible med de meget høje hastigheder. Derfor vil det sandsynligvis betyde for dig, at du skal anskaffe dig en ny router, hvis du har planer om at bruge 5G netværket. Din nuværende router kommer  ikke til at kunne bruge 5G-netværket. Ligesom de fleste nuværende smartphones heller ikke er kompatible med 5G-forbindelsen. Når du går på jagt efter en ny 5G router er det altså vigtigt, at du er opmærksom på, om 5G indgår i titlen på routeren, eller om den beskrives som en 5G ready router. Hvis ikke det står tydeligt beskrevet, kan du ikke være 100 % sikker på, at routeren kan levere de høje hastigheder, som 5G tilbyder.

heropic
5g danmark

Tjek5g.dk drives og ejes af Admill ApS