5G mobilt bredbånd

Den femte generation af trådløst internet

5G Router 4

5G netværk

15 GB

Lånemodem inkluderet

119 kr./md

5G Router 4

5G netværk

50 GB

Lånemodem inkluderet

199 kr./md

5G Router 4

5G netværk

250 GB

Lånemodem inkluderet

299 kr./md

5G Router 4

5G netværk

1 TB

Lånemodem inkluderet

399 kr./md

5G Router 4

5G netværk

15 GB

Lånemodem inkluderet

119 kr./md

5G Router 4

5G netværk

50 GB

Lånemodem inkluderet

199 kr./md

5G Router 4

5G netværk

250 GB

Lånemodem inkluderet

299 kr./md

5G Router 4

5G netværk

1 TB

Lånemodem inkluderet

399 kr./md

5G mobilt bredbånd

Det hurtigste mobile bredbånds forbindelse

5G mobilt bredbånd er verdens bedste og hurtigste mobile bredbåndsforbindelse. Mange eksperter kalder det fremtidens internet. Og med god grund. 5G internettet har den højeste hastighed, der hidtil er set på markedet for mobilt internet, og netop denne type internet kommer til at have stor betydning for hvordan og til hvad, internettet i fremtiden bliver brugt. Faktisk spår man om, at 5G internettet er så hurtigt, at det kan være med til at sørge for et stort skridt i udviklingen af selvkørende biler og fjernstyrede operationer. Hvis det ikke er en god beskrivelse af fremtidens internet – så ved vi faktisk ikke hvad der er.

5G netværket kommer ikke bare til at byde på hurtigere internet, men også kortere responstider i mange forskellige brancher, bedre kapacitet inden for bl.a. Lagring af data og så tilmed helt nye teknologiske muligheder – alt sammen på grund af den hurtige og nærmest fejlfri internetforbindelse, som 5G mobilt bredbånd byder på. Responstiden er udtryk for den tid det tager fra du beder om noget på nettet, for eksempel når du klikker på et link, til du får det, hvilket vil sige, når det link, du klikker på, dukker op på din skærm. Responstiden er især vigtig for folk, der spiller spil på nettet. Så hvis du gamer meget kunne et 5G abonnement helt sikkert være en god løsning for dig.

Her hos Tjek5G.dk har vi samlet denne oversigt over de forskellige udbydere, som tilbyder 5G mobilt bredbånd. Det gør vi for at du som forbruger hurtigt kan få et overblik over dine valgmuligheder på markedet for 5G internet, og så du kan træffe en informeret beslutning, når du skal finde din nye udbyder af trådløst internet.

heropic
5g danmark

Hvad er 5G mobilt bredbånd?

5G står for femte generations trådløse netværk eller femte generation af mobilnetværk. Det er den næste, store fase inden for mobil kommunikation, og er efterfølgeren til 4G-netværket, som er det trådløse netværk, som vi har i Danmark lige nu. 5G kommer til at være flere hundrede gange hurtigere end 4G-netværket, og det kommer derfor til at betyde langt hurtigere up- og download hastighed end den hastighed, vi er vant til at arbejde med i dag. 5G mobilt bredbånd – som blev introduceret allerede i starten af 2019 – lanceres 5g i Danmark i løbet af 2020, og man regner med, at helt op til 90 % af landet er dækket af den nye, hurtige forbindelse inden udgangen af år 2020.

5g mobilt bredband

5G mobilt bredbånd hastighed

I løbet af 2020 er der i Danmark blevet sat nye mobilmaster op i det meste af landet, så vi snart kan nyde godt af den lynhurtige 5G-forbindelse. Men hvor hurtigt er 5 G nettet egentlig? Som nævnt er det mange hundrede gange hurtigere end 4G-netværket, og nærmere bestemt betyder det, at normalhastigheden for at sende data kommer til at ligge et sted mellem 500 og 2000 Megabit per sekund.

Til sammenligning er hastigheden på 4G nettet omkring 40 Megabit i sekundet. Det svarer altså til, at du kan downloade en hel spillefilm i HD på få sekunder – og det må man da sige er en imponerende hastighed. Faktisk har 5G mobilt bredbånd så høj en hastighed, at mange mener, at det bliver det nye alternativ til fibernet. Det kunne godt tyde på, at 5G til en vis grad kommer til at erstatte – eller i hvert fald konkurrere med – de traditionelle bredbåndsforbindelser i de danske hjem.

5G mobilt bredbånd router

Udvalget af mobilt bredbånd router på markedet, som kan understøtte de utroligt høje hastigheder, som 5G nettet kører med, er lige nu meget begrænset. Og derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet nøje, når man går på jagt efter en god 5G router – netop fordi der ikke er mange at vælge imellem, og man helst skulle undgå at blive snydt. Når du leder efter en 5G router er det vigtigt, at du ser efter om routeren er det man kalder for 5G ready, hvilket vil sige, at den understøtter 5G-forbindelsens høje hastigheder. Det kan en traditionel router nemlig ikke klare, og derfor er det med stor sandsynlighed nødvendigt for dig, at du anskaffer dig en ny router, hvis du gerne vil have 5G-internet i dit hjem. Du skal dog væbne dig med tålmodighed, da det sandsynligvis endnu ikke er muligt at købe 5G routere i danske butikker.

5G netværk

Fremtidens internet

5G mobilt bredbånd er det nye – fremtidens internet. Det er blevet spået til at kunne sende data med en hastighed på helt op til 10 Gigabit i sekundet, hvilket er helt usammenligneligt. I det daglige liv vil sådan en hastighed komme til at få indflydelse på både internet hastigheden, men faktisk også på lydkvaliteten, når der streames film og musik på 5G netværket. 5G i Danmark kommer til at revolutionere den måde vi kan bruge internettet på, og på Odense Universitetshospital har de faktisk allerede forstået at udnytte det nye 5G netværk på en super god og relevant måde. Her har de nemlig brugt den hurtige og skarpe forbindelse til at programmere en robot til at transportere blodprøver rundt på hospitalet. En robot, som kommer til at spare personalet og hospitalet for utallige arbejdstimer fremover.

5g mobilt bredbaand 2

Tjek5g.dk drives og ejes af Admill Aps